Matesze

Terápiás vizsgák szervezése koronavírus járvány idején - kiegészítés

A beérkező vizsgaeljárási kérelmek tapasztalatai alapján a MATESZE elnöksége a következő módosítást hozta a COVID járvánnyal kapcsolatos külön rendelkezés kiegészítéseképpen:
Amennyiben a második fordulós vizsgára felkészülési terepként szolgáló intézmény vállalja és írásban hivatalos nyilatkozatot ad arról, hogy a tanuló terápiás párosoknak lehetővé teszi az intézetlátogatást és a terápiás foglalkozásokon való részvételt (hospitálást), akkor lehet temperamentum vizsgát szervezni.
Azonban felhívjuk a figyelmet arra, hogy aki ilyen módon szervez temperamentum vizsgát, az a második részvizsgát (terápiás gyakorlat) a jogszabályban meghatározott időn belül (a tehát a temperamentum vizsgát követő 240 napon belül) kell megrendezze.
Amennyiben mégsem jön össze a kellő számú gyakorlat, vagy az intézmény mégsem látogatható tovább, és emiatt kicsúsznak a határidőből, akkor újra le kell tenniük a temperamentum vizsgát. Amennyiben tehát ilyen módon szervez valaki vizsgát, annak ezt a kockázatot be kell vállalnia.